U bent hier:Ouders * VSO, TSO & BSO * Buiten Schoolse Opvang (BSO)
Buiten Schoolse Opvang (BSO)

 

 

 

SKO is al meer dan 25 jaar dé kinderopvang in Oegstgeest. Sinds 1988 zijn we gegroeid naar 9 kindcentra verspreid over heel Oegstgeest. Je kind kan bij ons opgroeien: wij bieden opvang van 0 – 14 jaar. Wij werken nauw samen met alle basisscholen in Oegstgeest. Gaat je kind naar school? Wij bieden voorschoolse- en buitenschoolse opvang. Alle opvang is in de wijk: zo hoeft je kind nooit ver en zijn vriendjes en vriendinnetjes altijd dichtbij!


Voorschoolse opvang in Oegstgeest (Vso) 
Wil je je kind al vóór schooltijd bij ons brengen? Dat kan bij SKO Oegstgeest! De voorschoolse opvang begint om 7.30 uur. SKO zorgt voor een rustig en gezellig begin van de schooldag. Daarna brengen zij je kind naar zijn of haar eigen klas. SKO biedt voorschoolse opvang op drie kindercentra, verspreid over Oegstgeest.

Buitenschoolse opvang (Bso)
 
Gaat je kind naar de basisschool? SKO Oegstgeest werkt nauw samen met alle basisscholen in Oegstgeest. Onze kindercentra vind je naast of zeer dicht bij school. SKO biedt buitenschoolse opvang op vijf kindercentra, verspreid over Oegstgeest.

Op onze buitenschoolse opvang zorgen we voor een huiselijke, niet prestatiegerichte sfeer. Na een intensieve schooldag is het belangrijk dat je kind zich kan uitleven, of juist kan uitrusten. Deze tijd is vrije tijd.
Gaat je kind op een bso-dag naar een sporttraining of een cursus? Dan verzorgen wij gratis het vervoer.
Voor de oudste kinderen hebben wij een Toptienergroep. Veel kinderen vinden deze groep een leuke opvolging van de ‘gewone’ bso. Een goede vervolgstap voor het voortgezet onderwijs en een prima voorbereiding om straks zelfstandig thuis te kunnen zijn.

Je  bent van harte welkom om bij ons te komen kijken! Wij geven je graag een rondleiding!
Alle informatie vind je op de website van SKO: www.sko-oegstgeest.nl.

 

PIKO; Buitenschoolse Opvang

Kinderopvang PIKO staat voor Professioneel In Kinder Opvang.

Wij zijn gevestigd in Oegstgeest, en hebben 2 locaties met buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf en 1 locatie met alleen kinderdagverblijf.

Kijk hier voor de adressen: http://www.kinderopvangpiko.nl/vestigingen.php

 

Kwaliteit

Wij streven er naar om op alle vlakken kwaliteit te leveren. Al onze medewerkers zijn goed opgeleid en zijn in staat om op een leuke, gezellige en professionele wijze de kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling en er voor te zorgen dat de kinderen een hele leuke tijd bij ons hebben en graag naar ons toe gaan. Er worden dan ook vele activiteiten met de kinderen ondernomen (zonder extra kosten).

De locaties zijn goed verzorgd en modern ingericht en voldoen aan alle moderne (veiligheids)eisen. We willen vooral een huiselijke sfeer creëren zodat iedereen zich heerlijk thuis voelt bij PIKO.

 

Tariefvoordelen

Wij bieden de ouders opvang op maat.

Wij hebben standaard opvangcontracten tegen een lage prijs. Als de opvangbehoefte goed aansluit op onze standaard opvangblokken dan hanteren wij een vaste lage prijs.

Als de tijden niet goed aansluiten omdat de kinderen niet regelmatig opvang nodig hebben of als er incidentele opvang nodig is, dan bieden wij de voordelige opvangbundel aan. Dat kan al vanaf 15 uur per maand. U betaalt dan alleen de afgenomen uren bundel. Kijk op de volgende website voor onze contractvormen: http://www.kinderopvangpiko.nl/tarieven.php

 

Pedagogische doelstelling

De doelstelling van kinderopvang PIKO is het bevorderen en stimuleren van de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 13 jaar door ze op een creatieve en pedagogisch verantwoorde wijze te laten spelen. Wij gebruiken hiervoor de Gordon-methode waarbij communicatie met wederzijds respect de leidraad is. We werken vanuit een basis van vertrouwen en veiligheid. En kijken naar het individuele kind met zijn eigen ontwikkelingsniveau en mogelijkheden. We gebruiken hiervoor o.a. een professioneel volgsysteem waarbij we de ontwikkeling van het kind goed monitoren. Hiermee kunnen we tevens een goede vergelijking maken met de gemiddelde ontwikkeling op basis van hun leeftijd. Wij bieden de kinderen een zinvolle (vrije)tijdsbesteding aan en bevorderen het inzicht; hoe deze tijd het beste te kunnen indelen. Op deze wijze worden de kinderen begeleid naar zelfstandigheid.

 

Website

Voor meer informatie kunt u naar www.kinderopvangpiko.nl of neemt contact op met onze locaties.

Met vriendelijke groet, Patrick Noort, kidsworld@kinderopvangpiko.nl Locatiemanager Kinderopvang PIKO, Locatie Kids World
 Pimmetje; Naschoolse Opvang


Kinderdagverblijf Pimmetje biedt naschoolse opvang aan kinderen van onder andere de Terweeschool.
Sinds 1 april 2011 zitten alle kinderen van de Naschoolse Opvang in ons vernieuwde pand aan de Rijnsburgerweg 21.

De 4-6 jarigen worden opgevangen bij de Bengels en Binkies, en hebben ook toegang tot ons prachtige knutselatelier en een gymzaal. De kinderen van 6 en 7 jaar vermaken zich bij de Kanjers op de eerste etage waar ze als themakamers de meiden- en jongenskamer onveilig maken. Daarnaast kunnen ze zich lekker terugtrekken in de bibliotheek. Voor de oudste kinderen (8 t/m 12 jaar) hebben we de bovenste etage ingericht met een huiswerkkamer, een muziekkamer en een toffe game-room.

Alle kinderen kunnen buiten spelen in onze tuin met voetbalkooi en waterpomp. Daarnaast hebben we losse speelelementen zoals de tafeltennistafel en een basket.

De opvang is tijdens schoolweken geopend vanaf einde schooltijd tot 18.30 uur. Daarnaast zijn we ook tijdens studiedagen van de school geopend vanaf 8.30 uur.
Tijdens de vakanties is Pimmetje geopend van 8.00-18.00 uur en organiseren we dagelijks leuke activiteiten en uitjes.

Tevens biedt Pimmetje een breng- en haalservice naar sport, muziek of andere naschoolse activiteiten. Wanneer kinderen op een NSO-dag naar de voetbaltraining, balletles, pianorepetitie etc. moeten, brengen wij ze dan ook graag. Daarnaast bieden we ook regelmatig diverse workshops aan.

Bij Pimmetje vinden we het belangrijk om een goede kwaliteit van zorg te bieden. Sinds februari 2006 zijn wij dan ook gecertificeerd volgens de ISO 9001 HKZ. Kwaliteit uit zich in belangrijke mate in de sfeer en in de houding van de pedagogisch medewerkers.

We willen een plek zijn waar de kinderen zich prettig voelen en waar ze graag komen en een plek die door ouders gewaardeerd wordt vanwege onze betrokkenheid bij de kinderen en de sfeer waarin we de kinderen opvangen.

Voor meer informatie over onze organisatie verwijzen wij u graag naar onze website of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen op maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur via onderstaand telefoonnummer.

Rijnsburgerweg 21, 2334 BC Leiden, Tel: 071-515.23.68

www.pimmetje.nl, nso@pimmetje.nl

 

CompaNanny; Buitenschoolse Opvang en Kinderopvang

CompaNanny; Buitenschoolse Opvang (BSO) en Kinderopvang

De BSO van CompaNanny in Oegstgeest is een plek weg van school waar kinderen zich thuis voelen en mogen ontspannen. We vinden het belangrijk dat kinderen
na schooltijd plezier kunnen maken, hun eigen interesses en talenten kunnen ontdekken,  maar ook uitgedaagd worden om de wereld van o.a. de Natuur en de Maatschappij te onderzoeken. Onze Nannies organiseren dagelijks activiteiten die uitdagen tot onderzoek en er komen speciale thema-experts naar de BSO om verhalen te vertellen, proefjes te doen of een voorstelling te spelen. Zo prikkelen we hun nieuwsgierigheid.

 

Een eigen speel- & ontdekbos

We vinden het belangrijk dat kinderen veel buiten zijn en waar kan dat beter dan in ons eigen ontdek-bos? Naast de vestiging is ruim 1900m2 bos exclusief voor CompaNanny toegankelijk en geschikt gemaakt als unieke speelplaats voor kinderen. Ook op de grote speelzolder kunnen kinderen spelenderwijs hun talenten en interesses onderzoeken met het aanwezige speelmateriaal in het atelier, de studio, het houten Droomhuis of in het Kinderkookcafé.

 

Kinderdagverblijf en BSO op één locatie

CompaNanny biedt een Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang (BSO) op één plek. Hierdoor kan je kind 12 jaar lang in dezelfde vertrouwde omgeving opgroeien. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de overgang van Kinderdagverblijf naar BSO en dat is voor de allerjongsten erg fijn!

We hebben een Junior BSO voor kleuters en één voor 6-7 jarigen, de BSO Club richt zich op de oudere kinderen. Zo ontmoeten zij leeftijdgenoten en kunnen we ervoor zorgen dat we hen de juiste aandacht en uitdaging geven.

 

Vakantie- en studiedagenopvang
Tijdens vakanties en studiedagen bieden we een gevarieerd activiteitenprogramma met zowel activiteiten binnen als excursies. Denk bijvoorbeeld aan een dagje vissen, naar een leuk museum of helpen op de boerderij. Er is ook een mogelijkheid om je schoolgaande kind uitsluitend tijdens de vakanties of studiedagen bij ons te brengen.

 

Ontzorgen van werkende ouders
Bij CompaNanny wordt gedacht vanuit het kind en de ouder. Wij bieden met onze verlengde openingstijden een goede aansluiting op de werktijden van ouders. De deuren van CompaNanny zijn geopend van 07.30 uur tot 20.00 uur. Tijdens de lunch bieden wij een verse warme gezonde maaltijd zodat je kind ‘s avonds een boterham kan eten. Dit zorgt voor meer rust tijdens de drukke avondspits thuis. CompaNanny is de partner in de opvoeding en steun in de combinatie werk en gezin. Meer informatie vind je op
www.compananny.nl.

Met vriendelijke groet,

Natasja van Eeuwijk
Adjunct Oegstgeest

CompaNanny Oegstgeest | Rhijngeesterstraatweg 40 | 2341 BV Oegstgeest | T: 071-5190634 | E:
adjunctog@compananny.nl | W: www.compananny.nl