Leerlingen

Nuttige Links

PestWeb
Als je te maken hebt met pesten, vind je het misschien lastig om erover te praten. Bij Pestweb kun je je verhaal kwijt. Voor jezelf of iemand anders.

Schooltv Beeldbank
Honderden beeldfragmenten over allerlei onderwerpen. Handig voor de spreekbeurt!

Teleblik
Duizenden uren beeld en geluid voor in de klas. Inloggegevens op school verkrijgbaar.

Het Klokhuis
De website van het bekroonde jeugdprogramma. Veel beeldmateriaal.

Teleblik
Leer jouw woordjes razendsnel met WRTS.nl

Squla
De leukste manier van leren.Vertrouwenspersoon

Wat is een vertrouwenspersoon?

Dat is iemand waar je naar toe gaat als je problemen hebt. Het kan zijn dat je wordt gepest, dat je op een vervelende manier wordt aangeraakt of geslagen, op school, op straat, op een club of thuis.

Wie is de vertrouwenspersoon?

Kirsten Zwarst onze Intern Begeleidster en je kunt haar bereiken via [email protected] en ze is ma, di, wo en do op school.

Wanneer ga je naar ons toe of bel je ons?

Een verhaaltje: Jij hebt een leuke pen. Ineens is hij weg. Hij ligt niet meer in je kastje, zit niet meer in je tas. Grapje! Iemand heeft hem verstopt en geeft hem terug.

Wat doe je dan?

Dan kom je niet naar ons toe. Dat los je samen op!

----------

Nog een verhaaltje: iedere dag pakt hetzelfde kind jouw pen af en geeft hem pas terug als jij boos wordt. Dat is plagen !

Wat doe je dan?

Vertel het aan jullie juf of meester. Vertel het thuis. Verandert er niks, dan kom je met een van ons praten.

----------

Het laatste verhaaltje: Iedere dag wordt je pen afgepakt en je tas verstopt en iedere dag door een paar andere kinderen. Dat is pesten !

Wat doe je dan?

Vertel het aan jullie juf of meester. Vertel het thuis en kom met een van ons praten.

Alles wat je aan ons vertelt is geheim. Om je te kunnen helpen, is het soms nodig dat wij het tegen iemand anders zeggen. Dat doen wij alleen als jij dat wilt en goed vindt.

Nog even voor de ouders:

De leerlingen, de ouders en de leerkrachten kunnen naar ons toe komen met problemen in verband met pesten en seksuele intimidatie. Dat kan zijn tussen leerlingen onderling, tussen leerling en leerkracht, tussen leerling en ouders en tussen leerkrachten onderling. Vanzelfsprekend zijn wij onafhankelijk en onpartijdig.

Wij hopen dat jullie de weg naar ons weten te vinden. Als er nog vragen zijn, bel ons of spreek ons aan, daar zijn we voor.

P.s. er is ook een vertrouwenspersoon (schoolarts) buiten de school, die u bij problemen kunt benaderen. Adresgegevens kunt u bij ons opvragen.